Salgsopstilling
Plantegninger
Fremvisning
top

Humlebakken 10, 3670 Veksø

Humlebakken

Bevæger man sig fra Veksø mod Søsum af Humlebakken ligger der på højre hånd ca. 200 meter fremme og lige før vejen drejer til højre over i Spydbakken, en smukt beliggende ejendom med udsigt over den fredede Fuglesø tunneldal. Bag den naturlige bevoksning og det røde plankeværk ligger en ejendom med en spændende nyere historie og en ikke mindre spændende arkitektur.

Ejendommen der hedder Stormfulde Højder, består af et helårsbeboet stuehus og af en ladebygning (opholdsbygning) på godt 200 kvm. Til ejendommen hører en naturskønt, fredet areal på ca. 16 tdl. skov og seng.

Stormfulde Højder ejes i dag af Forælderfonden, København V. Forældrefonden hed tidligere Boligfonden for Enlige Mødre.

Hvorfor ejendommen har fået navnet Stormfulde Højder er ikke helt klart, men ældre Veksø borgere mener, navnet skyldes ejendommens beliggenhed på en vindblæst knold. Tidligere var der ikke, som nu, ret mange træer omkring ejendommen. Stuehuset er opført i 1935 efter datidens skik med røde mursten og tegltag.

De oprindelige landbrugsbygninger blev opført både før og efter stuehuset.

Landbrugsbygningerne – med undtagelse af en værkstedsbygning fra 1960 – blev revet ned i 1998 / 1999, og er nu erstattet med – ”Laden”, der består af et stort opholdsrum, og – i en vinkel – varmestue med hems.

Skoven på skråningen ned mod den fredede Fuglesødal består af gamle, skrøbelige rødgran. Der er ikke basis for nogen reel skovdrift på det lille areal, så skoven er en ren oplevelsesskov med stier og krat og hemmeligheder for den oplevelsessøgende. Der er tydelige spor af en vej på skråningen og ikke den oprindelige vej mellem Veksø og Søsum har gået her – eller at der i hverfald har været en kirkesti her. I bunden af skoven er der et stykke eng og en lille sø, hvor der er etableret en slags bolværk, så man i fred og ro kan nyde livet i søen og i omgivelserne.

Landejendom

PrisSolgt
Tjek boliglån
Boligareal115 m2
Driftsbygninger314 m2
Værelser4
Opført1959
Grundareal7,9 ha
EnergimærkeG
TypeLandejendom
Book salgsvurdering