Salgsopstilling
Plantegninger
Fremvisning
top

Esrum Søvej

Pris 5.950.000 kr.

Smuk villa i Tikøb

Esrum Søvej ​24, 3080 Tikøb

Esrum Søvej

Sølundehus på Esrum søvej 24 ligger i smukke grønne omgivelser tæt på Esrum Sø. Huset har en lang historie helt tilbage til 1780, hvor det oprindelige hus blev bygget. Sidenhen har huset gennemgået en stor forvandling, og nænsomt restaureret med hensyntagen til husets stil. Huset fremtræder udvendigt og indvendigt i dag med en stil af landlig luksus. Ejendommen har en lang historie. I gamle dage var der et bageri i huset, og folk kom kørende i hestevogn på den gamle grusvej og købte deres brød ved en luge, der hvor den store spejlvæg ved badeværelset i dag befinder sig.

I 1950´erne og frem boede den kendte pianist Viggo Redmond Synnestvedt i huset, hvor han komponerede mange af sin bedste værker (ifølge ham selv). Viggo Synnestvedt var gift med en daværende kendte skuespiller Signi Grenness. Han døde som 96 årig, efter at have besøgt os i vores hus, som han tilbød at købe tilbage. Hans begrundelse var, at i dette hus havde han følt sig mest lykkelig i sit liv og ønskede derfor at ende sine dage her. Dog var vi ikke interesseret i at sælge vores hus, og har nu boet her i 23 år. Vi har tilsammen 5 børn, hvoraf de 3 har boet i huset hele deres barndom. Vores børn har gået på Tikøb Skole, og blevet hentet af Skole Taxi hver morgen. Efter 6. klasse har vi valgt skole i Fredensborg og i Espergærde.

Vi er nu gennem det liv hvor børn og karriere fylder meget, og vi har besluttet at søge nye veje i livet. Derfor er det et vemodigt farvel til huset og ikke mindst naturen og omgivelserne. Vi håber at huset vil blive elsket lige så meget som vi har elsket at bo i det.

Detaljerne omkring Sølundehus

Ejendommen har siden vi købte det gennemgået en total renovering over 2 årtier, med det formål at sikre en bygning som lever op til fremtidens energi krav og kvalitetssikring for at minimere vedligeholdelse krav i mange år frem. Der er brugt mere end 2.5 millioner kr over perioden.

Den nyere del med bryggers er bygget færdig i 2002-2006, bygningen er dobbeltmuret, alt er bygget op fra bunden som et nyt hus, med synligt bjælkelag som er dyvlet og tappet, vi har anvendt specielt udvalgt træ fra Rold skov.

Alt bindingsværk er bevaret og sikret mod råd, den sidste egetræsrem skfitet er fra 2019 og alle sokler er enten skiftet eller nøjsomt restaureret og sikret mod fugt.

El installationer er skiftet til nyt og eltavle er fra 2001 med 2 delt VHFI som sikrer at kun et område kan miste strøm af gangen såfremt at der intræffer en hændelse, og der er seperate el grupper til varme. Der er LED installationer i ca 95% af ejendommen og udeområde.

Teknik

  • Internet leveres via 4G teknologi og der er ca. 10-30Mbps med den optimerede modtager funktion som er installeret på carporten.
  • Ejendommen er iøvrigt sikret med HinkVision video overvågning , dette kan evt. forblive installaleret
  • TV signal modtages via Esrum Søvej 26 – fælles antenne, der anvendes Boxer abonnement i dag samt internet TV services vai 4G leverancen

Alle kloak installationer er udskriftet i hele huset, der er kun anvendt pvc og efterfølgende er der foretaget en TV inspektion af installationen. Isolering i gulve er mellem 150-300 mm med el-gulvvarme og rumdelte digital termostater. Alle gulve som har el-gulvvarme er endvidere forberedt med pex varmerør til vand såfremt at fremtiden skulle vise sig at kunne drage fordel af dette. I dag er el varme en fordel i forbindelse med fleksibiltet, driftsikkerhed, holdbarhed og lavere omkostninger. Badeværelset med kar er fra 2018 og har gennemgået en total renovering med nye sokkler og ydervæg, ny hoved vandforsyning ind, gulv varme, isoleret badekar, nye elinstallationer og tekniske funktioner som fjernbetjent ventilation så stemningen kan optimeres til en wellness oplevelse. Amaturer i begge badeværelser og køkken er Italiensk special design fra https://www.les-campagnoles.dk/

Alle lofter er med min 200mm isolering, gips, og brandsikring. Stråtag er fra 2019, certificeret med brandsikring og udgør ca. 35-38 cm ekstra isolering. Det har aldrig været nødvendigt at have varme anlæg på 1 sal da huset er yderst effektivt isoleret. Samlet på 1.sal er isolerings laget på over 550mm når stråtag medregnes. Stårtaget estimeres til at holde ca. 40-50 år såfremt at mynde vedligeholdes, dette skal ske ca. hvert 5-8 år med den type som er monteret i dag. Der henvises iøvrigt til enegi rapporten som beskriver alle detaljerne.

Stuen’s integration med en havestue forlængelse er bygget færdigt omkrig 2006 og den øvre tag-terrasse er renoveret omkring tagpap underdel og med derefter monteret med vedligeholdeses fri gulvbelægning. Soveværelse er ombygget og totalt renoveret i 2019 og har fået monteret yderligere 2 stk Fakro tagvinduer med optimeret alu profilering og lavest U-værdi. Vinduerne har til formål at give en stjernehimmel oplvelse når man opholder sig i rummet om aften og natten.

Fremvisning

Få en fremvisning og oplev hele boligen – vi glæder os til at vise dig hvad boligen tilbyder.


Ejerudgifter/måned

4.353 kr.


Boligareal

201 m2


Værelser

6


Opført

1780 / 2008


Grundareal

705  m2


Energimærke

D


Ejendomstype

VillaHvad siger kunderne?